top of page

LIJNWAADMARKT 3, 2000 ANTWERPEN

PRIJS IN OVERLEG

Je eigen paleis - zo voelt het om daar te wonen. Aan de gevel, merk je meteen dat je voorbij een indrukwekkende brok Antwerpse geschiedenis wandelt. De houten balk structuren met de bijhorende oude mouluren geven meteen een warme sfeer van authenticiteit, je voelt het meteen dit is een pand met karakter.

Gelegen nabij de Antwerpse kathedraal met stuk voor stuk prachtige, historische gebouwen. Pal in het centrum van de stad, tegenover Het Vermoeide Model, een heerlijk restaurant met verfijnde keuken in een Middeleeuws kader. Verder heb je café De Muze nabij gelegen, waar je 's avonds kunt genieten van een drankje met live jazz muziek. Maar ook scholen, koffiebars, openbaar vervoer... liggen allemaal gelegen. Maar ook Museum De Reede voor een uitgebreide collectie grafische beeldende kunst ligt op een wandelafstand van amper 5'. Maar ook Het Steen waar je kan genieten van een nieuw en verrassend uitzicht over Schelde, stad en haven ligt nabij.

 

Dit prachtige pand is ooit gebouwd in opdracht van Fernand Pollet, naar een ontwerp door architect Ernest Pelgrims uit 1924. Dit voormalige hotel is dan ook vastgesteld als bouwkundig erfgoed
(zie: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/aanduidingsobjecten/102165 ). 

 

Bij binnenkomst kom je in de inkom-en traphal met bijhorende lichtschacht. Deze kan zeer interessant zijn om mee te nemen bij een renovatie. Het pand wordt verhuurd als 3 verschillende appartementen en een handelsgelijkvloers. 

Op het gelijkvloers heb je een grote ruimte met een vrij plan, op die manier kun je naar eigen keuze indelen. De statige, houten trap brengt je naar de eerste verdieping. Deze herbergt een grote leefruimte met uitzicht op de kathedraal, zithoek en home office, 1 slaapkamer, badkamer met toilet en keuken. De tweede verdieping en derde verdieping hebben dezelfde indeling. Zo is iedere appartement klassiek maar toch zeer praktisch ingedeeld. 


Dit pand met maar liefst een totale oppervlakte van 515 m², kan zeker een renovatie gebruiken, maar het is een ruwe diamant dat merk je meteen! 

BEWOONBARE OPPERVLAKTE

343 m²

TOTALE (BRUTO) OPPERVLAKTE

515 m²

GRONDOPPERVLAKTE

110 m²

GEVELBREEDTE

5,6 m

EPC

422 kWh/m²

ELEKTRICITEIT

i.a.

KADASTRAAL INKOMEN

€ 2.362

BOUWJAAR

1924

GEZELLIG HERENHUIS OP UNIEKE LIGGING!

NEEM CONTACT

 AFSPRAAK

ONLINE

OWNER

LOGIN

DOWNLOAD

GRONDPLANNEN

Woongebied

Stedenbouwkundige vergunning

Geen dagvaardingen uitgebracht

Geen voorkooprecht

Geen verkavelingsvergunning

bottom of page