top of page
ADRES OP AANVRAAG
Video afspelen

2018 ANTWERPEN

VERKOCHT

LUXUEUZE LOFT IN VOORMALIGE CHOCOLADEFABRIEK

O N T V L U C H T E N   I N   D E   S T A D

In een rustige zijstraat van de Haantjeslei – vlakbij de binnenstad, snel op de autostrade en toch residentieel én groen gelegen. De gezellige koffiebar Copper, bakkerij Gewaegd, Hof Van Leysen en de hippe Marnixplaats. 

Sculp-it architecten transformeerde in 2014 de oude chocoladefabriek “MONA” tot 7 luxueuze lofts in een uniek privaat groen binnengebied. Deze plek biedt alles wat je nodig hebt:  een perfecte locatie, community-gevoel, veiligheid en rust.

Het imposante, centrale binnengebied betreden zonder openvallende mond van verwondering?
Uitgesloten. Dit binnenplein zet meteen de toon voor de rest van het gebouw. De prachtige,
industriële gevel verraadt het al, hier is met veel passie en precisie over nagedacht.
Er werden namelijk archiefdocumenten geraadpleegd om het karakter en de raamverdelingen
te bewaren en waar nodig te herstellen. Zo ondergingen de gevels een doorgedreven
renovatie waarbij de karakteristieke zwart-rode baksteengeleding terug blootgelegd werd.

Iedere loft is uniek door de aanwezigheid van diverse historische structuren die maximaal werden ingezet bij de organisatie en inrichting. Denk aan gewelfde plafonds, ijzeren structuren, houten 
spanten en bakstenen muren. Nieuw en oud gaan samen en tillen elkaar op naar een hoger niveau.

 

W E L K O M   T H U I S

Voorbij de vestiaire kom je eerst in een polyvalente ruimte. Deze is ingericht met tal van maatkasten en een op maat gemaakte bureau, de ideale home office. Een stukje bibliotheek en gezellige zithoek maken deze ruimte compleet. Voordeel? Perfect afsluitbaar van de andere leefruimtes.

Verder door valt de grote, lichte leefruimte met houten spanten op. Zowel het zuidoost georiënteerd terras als het salon lenen zich perfect voor een cosy avond met een glas rode wijn. Deze ruimte loopt over in de prachtige open keuken welke volledig uitgerust is met 2 ovens, inbouw koffiemachine, vaatwasmachine, inductie kookplaat en inloop-voorraadberging. Dé plek voor een lekker ontbijt samen met de kinderen. De keuken loopt vloeiend over in de leefruimte dankzij de maatkasten in L-vorm en de prachtige PU gietvloer.

Bonus: één van de slaapkamers grenst aan het royale terras van 40m2. Cup of coffee in the morning sun? Oh yes. De overige 3 slaapkamers werden ingericht met elk een mezzanine. Via de nachthal vind je de badkamer terug. Deze beschikt over een inloopdouche, ligbad met skyview en ruime dubbele wastafel. De badkamer werd eveneens naadloos afgewerkt met PU. De toilet is apart net zoals de wasmachine en droogkast die aangesloten kunnen worden in de berging.


De parkeerkelder met dubbele autostaanplaats vormt nog een extra troef. Helemaal onzichtbaar van de buitenwereld, groot en onmisbaar. Deze kan mee aangekocht worden en heeft een prijskaartje van €45.000

BEWOONBAAR

200 m²

TERRAS

40 m²

SLAAPKAMERS

4

BADKAMERS

1

EPC

174 kWh/m²

ELEKTRICITEIT

conform AREI

BOUWJAAR

2014

KADASTRAAL INKOMEN

918 euro (loft)

144 euro (dubbele garage)

18   euro (berging)

NEEM CONTACT

 AFSPRAAK

ONLINE

OWNER

LOGIN

bottom of page